ОТРИМАЙТЕ МАКСИМУМ КОРИСНОЇ ІНФОРМАЦІЇ
ВІД STUDY&TRAVEL, ДІЗНАЙТЕСЬ ВСІ ТОНКОЩІ І
СЕКРЕТИ ВСТУПУ ТА НАВЧАННЯ ЗА КОРДОНОМ

Студентська віза в Польщу: де, як і коли отримувати

Диплом польського ВНЗ відкриває широкі перспективи перед молоддю з України. Та й вступити в польський університет не так вже й складно. Якщо вас зарахували в один з навчальних закладів Польщі або на річні курси польської мови при університеті, необхідно своєчасно подбати про оформлення студентської візи.

Справа в тому, що як «безвіз», діючий сьогодні для українців, так і шенгенська віза дозволяють перебувати в Польщі всього протягом 90 днів. Цього часу, як правило, недостатньо, щоб отримати карту побиту на навчання. Студентська віза являє собою національну візу (категорія D), яка дозволяє знаходиться в Польщі протягом року, та навіть відвідувати інші країни Євросоюзу.

Де можна оформити студентську візу?

Оформленням віз займаються посольства, консульства ПР і візові центри. На території України функціонують 6 консульств та 17 візових центрів. Оформлення візи здійснюється за місцем прописки, тому слід попередньо дізнатися, яке саме відділення обслуговує ваш регіон.

Процес оформлення навчальної візи слід починати відразу ж після отримання підтвердження з Польщі про зарахування до навчального закладу, не менше ніж за один місяць до початку навчання.

Як оформити візу для студента?

Перш, ніж відправлятися в візовий центр з необхідними документами, необхідно попередньо зареєструватися. Щоб здійснити реєстрацію в Україні, необхідно сплатити візовий збір в «ІдеаБанк» або «КредоБанк». Через кілька днів після цього вам подзвонять з візового центру і призначать дату прийому. До цього часу необхідно зібрати всі необхідні документи:

  • Візову анкету, заповнену на спеціальному бланку польською або англійською мовою.

  • Закордонний паспорт (копія всіх сторінок зі зробленими раніше відмітками). Якщо є або були інші паспорта, необхідно подати їх копії або довідку про ануляцію.

  • Дві фотографії, що відповідають стандарту.

  • ID-карту або паспорт, діючий всередині країни (копії всіх сторінок).

  • Медичний поліс.

  • Офіційне запрошення з навчального закладу.

  • Квитанцію про оплату навчання (якщо ви зараховані на безкоштовне навчання, це повинно бути вказано в запрошенні).

  • Квитанція про оплату візового та сервісного збору.

  • Наявність необхідної суми грошей, згідно з нововведеннями прийнятими в 2019 році.

Якщо на навчання в Польщу виїжджає неповнолітній, додатково доведеться надати Свідоцтво про народження, копію паспортів (закордонного і внутрішнього) одного з батьків, дозвіл батьків або офіційного опікуна на виїзд дитини за кордон.

Документи слід подавати особисто в призначений день. Через 5-10 робочих днів, як правило, ви отримаєте повідомлення про те, що можна забрати візу. Віза видається терміном на один рік. При необхідності продовжити візу, вся процедура повторюється. Але, як правило, за цей час студенти отримують карту побиту, і необхідність в візі відпадає.

Компанія Study and Travel готова допомогти вступити в польський ВНЗ і надати консультацію по підготовці документів для отримання студентської візи.

 
 
Меню